Vakantie veilingen worden steeds populairder, kijk alleen maar naar de reclame spotjes die je nu regelmatig voorbij ziet komen op tv van onder andere vakantie veilingen. Misschien dat door deze populariteit en bekendheid jouw interesse nu ook is gewekt en je zelf er ook eens aan mee wilt gaan doen. De meeste ‘beginnelingen’ beginnen dan met het bieden op de wat kleinere vakanties, vakanties zoals een weekendje weg. Een weekendje weg is over het algemeen wat goedkoper dan een of twee weken vakantie en je hoeft er ook een stuk minder voor te plannen. Je hoeft geen vrij te vragen aan je baas en dat soort dingen.

Hoe werkt een weekendje weg veiling?

Een weekendje weg veiling werkt in principe heel erg eenvoudig. Je meldt je aan bij een website die vakantie veilingen houdt, je kunt hierbij het beste kiezen voor een bekende site, zodat je weet dat je je op een betrouwbare site begeeft. Meestal kost het aanmelden je eenmalig iets van 1 euro en daarna kun je op allerlei vakanties gaan bieden. Dan kan het bieden dus gaan beginnen.

Bieden op vakanties

Je wilt bieden op een weekendje weg, prima, je kunt dan gewoon een bedrag intikken wat jij voor die vakantie wilt bieden. Ondertussen kun je zien wat de hoogste bieding tot dan toe is geweest. Wees dus wel slim en ga niet meteen heel erg hoog bieden, hierdoor wordt de kans groter dat mensen over dit bedrag gaan bieden en wordt de uiteindelijke prijs voor de winnaar van het weekendje weg alleen maar hoger. Biedt u dus bijvoorbeeld 65 euro als de hoogste bieding tot dan toe 60 euro is.